maandag 6 april 2015

Varkensoester gevuld met kaas

VARKENSOESTER GEVULD MET KAAS

75 gram Danish blue kaas
4 varkensoesters à 125 gram
peper
2 eieren
6 eetlepels paneermeel
3 eetlepels boter of margarine


Kaas in reepjes snijden, 4 reepjes achterhouden voor garnering. In vlees diepe inkeping maken. Binnenkant bestrooien met peper. Kaas over holtes
verdelen. Vaststeken met cocktailprikkers.
Eieren splitsen. In diep bord eiwit losroeren, dooiers voor iets anders gebruiken. Op plat bord paneermeel strooien. Vlees eerst door eiwit halen,
dan door paneermeel wentelen. Aandrukken. Schaal voorverwarmen. In grote koekenpan boter verhitten. Vlees in ± 8 min. bruin en gaar bakken. Halverwege keren. Op warme schaal leggen. Garneren met reepjes kaas. Lekker
met veldsla en gefrituurde aardappelballetjes.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip maart 1984
Een reactie posten