maandag 6 april 2015

Varkenslapje met paprika

VARKENSLAPJE MET PAPRIKA

2 uien
1 rode paprika
4 varkenslapjes à 100 gram
zout
peper
5 eetlepels margarine
1½ theelepel majoraan
strooiaroma


Uien pellen en in ringen snijden. Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden.
Vlees inwrijven met zout en peper. In koekenpan 3 eetlepels margarine verhitten. Vlees 7 minuten aan elke kant gaar en bruinbakken. Intussen in andere pan 2 eetlepels margarine smelten. Ui in 3 minuten glazig fruiten. Paprika en majoraan toevoegen en 5 minuten zachtjes meebakken. Op smaak brengen met strooiaroma. Op schaal scheppen. Vlees erop rangschikken.
Groentetip: Spinazie met romige preisaus.

4 personen

voedingswaarde : 435 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip maart 1982
Een reactie plaatsen