zaterdag 11 april 2015

Tiramisù (Veneto, Italië)

TIRAMISÙ (TIRAMISU)

4 eetlepels rum, of naar smaak
120 milliliter sterke zwarte koffie
2 eetlepels cognac
16 - 20 lange vingers
500 gram mascarpone
2 eieren, gesplitst
5 eetlepels poedersuiker
75-125 gram bittere chocola, heel fijn gemaakt in een blender

Meng 2 eetlepels van de rum met de koffie en cognac. Doop de lange vingers in dit mengsel en leg in een ondiepe schaal. Giet overgebleven koffiemengsel erover, maar niet zo veel dat de lange vingers slap worden. Meng de mascarpone, eidooiers en poedersuiker en voeg de resterende rum toe. Klop de eiwitten stijf maar niet droog, en meng met het mascarponemengsel. Schep over de lange vingers; bestrooi met chocola. Laat een nacht op smaak komen in de koelkast.

8 personen

gebied : Veneto, Italië
gerechtsoort : nagerecht

bron : eigen vertaling uit The Food of Italy / Claudia Roden
Een reactie plaatsen