maandag 6 april 2015

Omelet met champignons en kip

OMELET MET CHAMPIGNONS EN KIP

½ bakje champignons
2½ eetlepel boter of margarine
1 plak gebraden kiprollade à 50 gram
2 tomaten
zout
peper
1½ eetlepel sherry
3 eieren
3 eetlepels melk
1 theelepel tijm
1 takje peterselie


Alle ingrediënten klaarzetten. Champignons wassen, grote halveren. In pan 1 eetlepel boter smelten. Champignons 3 minuten zachtjes bakken. Kiprollade in stukjes snijden. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Aan champignons toevoegen: kip, tomaat, zout, peper en sherry. 4 minuten mee warmen. Boven kom eieren breken. Toevoegen: melk, zout, peper en tijm. Door elkaar kloppen. In koekenpan 1 ½ eetlepel boter verhitten. Eimengsel erin schenken. Zachtjes bakken tot bovenkant droog is. Omelet op schaal laten glijden. Champignonmengsel erop scheppen. Dubbelklappen en halveren. Peterselie erboven fijn knippen.
Groentetip: Raapstelen.

2 personen

voedingswaarde : 295 kcal p.p.
bereidingstijd : 12 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip maart 1982
Een reactie posten