maandag 6 april 2015

Maïssalade met garnalen

MAÏSSALADE MET GARNALEN

1 ui
4 tomaten
200 gram Noorse garnalen
2 blikjes maïs à ½ liter
5 takjes peterselie
1½ eetlepel bieslook (diepvries)
4 eetlepels olie
2 eetlepels (kruiden)azijn
½ theelepel mosterd
zout
peper
½ krop sla


Ui pellen en zeer fijn snipperen. Tomaten wassen en in stukjes snijden. In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen. Maïs afgieten. In kopje 3 takjes peterselie fijn knippen. In kom doen: ui, peterselie, bieslook, olie, azijn, mosterd, zout en peper. Tot sausje roeren. Tomaten, garnalen en maïs erdoor scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Sla wassen en uitslaan. Hiermee glazen schaal bekleden.
Salade nogmaals omscheppen. Op sla scheppen. Garneren met toefjes peterselie.

4 personen

voedingswaarde : 320 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Tip maart 1982

Geen opmerkingen: