maandag 6 april 2015

Gegratineerde appel met ossetong

GEGRATINEERDE APPEL MET OSSETONG

1 grote stevige appel
4 plakken ossentong à 25 gram
4 eetlepel paprikarelish (pakje)
1 tomaat
4 plakjes jonge kaas
1 theelepel komijnzaadjes
4 slabladeren


Appel wassen. Met appelboor klokhuis eruit boren. In 4 plakken snijden. Plakken ossentong besmeren met paprikarelish. Dubbelklappen. Tomaat wassen
en in 4 plakjes snijden. Achtereenvolgens op elke appelplak leggen: ossentong, tomaat en plakje kaas. Komijnzaadjes erover strooien. Slabladeren
wassen en uitslaan. Bakplaat invetten.
Oven voorverwarmen op hoogste stand. Appelplakken op bakplaat leggen. In midden van oven in 10 minuten kaas laten smelten. Op 4 bordjes slabladeren leggen. Appelplakken erop leggen.

4 personen

voedingswaarde : 105 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip maart 1984
Een reactie posten