maandag 6 april 2015

Courgette-aardappelschotel

COURGETTE-AARDAPPELSCHOTEL

1 ui
2 courgettes
1½ theelepel (selderij)zout
2 eetlepels boter of margarine
1 eetlepel olie
1 zak aardappelschijfjes à 450 gram
versgemalen peper
1 takje selderij


Ui pellen en snipperen. Courgettes wassen en in plakjes snijden.
In pan met weinig water en (selderij)zout, courgette 5 minuten koken. In braadpan boter en olie verhitten. Ui en aardappelplakjes in 5 minuten goudbruin bakken. Courgettes afgieten en door aardappelen scheppen. 5 minuten verwarmen. Op smaak brengen met (selderij)zou en peper. In schaal leggen. Selderij erboven fijn knippen.

4 personen

voedingswaarde : 175 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip maart 1981
Een reactie plaatsen