donderdag 1 januari 2015

Preisoep met peultjes en garnalen

PREISOEP MET PEULTJES EN GARNALEN

150 gram peultjes
1 kilogram prei
1 ui
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
1 theelepel ketoembar (koriander)
1 theelepel gemberpoeder
3 deciliter halfvolle melk
1 (vis)bouillontablet
150 gram Noorse garnalen
zout
peper
worcestershiresaus


Peultjes afhalen en wassen. Van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen. In ringen snijden en wassen. Ui pellen en snipperen. In braadpan olie verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: koriander, gemberpoeder en ¾ van preiringen. Nog 3 minuten zachtjes bakken, af en toe omscheppen. Peultjes, melk, bouillontablet en ½ liter water toevoegen. Met deksel op pan aan de kook brengen en 20 minuten zachtjes koken. Af en toe roeren. Met schuimspaan groenten uit vocht scheppen. Groenten in mengbeker pureren of door zeef wrijven. In pan terugdoen. In zeef onder koud water garnalen afspoelen.
Soep al roerende in 5 minuten aan de kook brengen. Garnalen en achtergehouden preiringen toevoegen. Nog 5 minuten zachtjes koken. Op smaak brengen met zout, peper en worcestershiresaus.

4 personen

voedingswaarde : 250 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 45 / 10 minuten

gerechtsoort : soep

bron : Tip
Een reactie plaatsen