vrijdag 2 januari 2015

Met garnalen gevulde kantaloups

MET GARNALEN GEVULDE KANTALOUPS

2 kantaloups (soort meloen)
150 gram Hollandse garnalen
1/8 liter slagroom
1 deciliter rode port
peper
zout
sap van ½ citroen


Halveer de kantaloups, verwijder de pitten, snijd het vruchtvlees er met behulp van een grapefruitmesje uit en snijd hiervan mooie gelijke blokjes. Was de garnalen en laat ze goed uitlekken. Klop de slagroom half stijf, voeg peper, zout en rode port toe en vermeng de garnalen en de stukjes kantaloup met deze saus. Maak het geheel op smaak met citroensap, vul de uitgeholde kantaloups met dit mengsel en garneer ze af met fijngehakte peterselie. Serveer ze goed koud (eventueel met toast en boter).

4 personen

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Het complete visboek : Een keur van recepten uit binnen- en buitenland / Erna Horn
Een reactie plaatsen