vrijdag 2 januari 2015

Met garnalen gevulde avocado's

MET GARNALEN GEVULDE AVOCADO’S

2 avocado’s
peper
zout
sap van een ½ citroen
100 gram Noorse garnalen
4 zure uitjes
1 eetlepel mayonaise
2 augurkjes
½ eetlepel slagroom
fijngehakte bieslook
aroma
1 hardgekookt ei
blaadjes sla


Halveer de avocado’s in de lengte en steek er met behulp van een aardappelboortje bolletjes vruchtvlees uit. Bestrooi de uitgeholde avocado’s met peper en zout en besprenkel ze met citroensap. Maak ee salade van de avocadobolletjes met de gewassen, goed uitgelekte garnalen, de fijngehakte uitjes en augurkjes, de mayonaise en de even losgeklopte slagroom. Maak deze salade op smaak af met de fijngehakte bieslook, citroensap, peper en aroma, vul hiermee de avocadohelften en leg op iedere helft een plakje hardgekookt ei. Serveer de avocado’s op een schaal, belegd met enkele mooie blaadjes sla en geef er desgewenst warme toast met boter bij.

4 personen

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Het complete visboek : Een keur van recepten uit binnen- en buitenland / Erna Horn
Een reactie plaatsen