donderdag 1 januari 2015

Gegratineerde garnalenschelpen

GEGRATINEERDE GARNALENSCHELPEN

250 gram Noorse garnalen
50 gram champignons
½ citroen
peper
zout
3 eierdooiers
1½ deciliter koffieroom
scheutje sherry
50 gram geraspte kaas
paar klontjes boter


Was de garnalen, laat ze goed uitlekken en verdeel ze over 4 schelpen. Bestrooi ze met peper. Was de champignons, kook ze in weinig water met zout en een halve, in schijfjes gesneden citroen 5 minuten, snijd ze in plakjes en beleg hiermee de garnalen. Klop de eierdooiers los met de room. Laat ze, onder goed roeren, ‘au bain Marie’ binden en maak deze saus op smaak met peper, zout en sherry. Giet de saus over de garnalen, bestrooi ze met geraspte kaas, beleg ze met klontjes boter en laat ze in een voorverwarmde oven in 10 minuten goudbruin kleuren. Dien ze goed warm op.

4 personen

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Het complete visboek : Een keur van recepten uit binnen- en buitenland / Erna Horn
Een reactie plaatsen