donderdag 1 januari 2015

Gefrituurd bakje gevuld met garnalen en vruchten

GEFRITUURD BAKJE GEVULD MET GARNALEN EN VRUCHTEN

50 gram gula jawa (Javaanse suiker)
2 theelepels asam (keukentamarinde)
¼ theelepel sambal oelek
½ eetlepel ketjap manis
½ appel (Granny Smith)
½ eetlepel citroensap
¼ kleine komkommer (125 gram)
½ mango
50 gram taugé
150 gram gepelde Noorse garnalen
8 pangsitvelletjes (21 x 21 centimeter)
frituurolie


Boven pan gula jawa in kleine stukjes verbrokkelen. 1 Eetlepel warm water erdoor roeren. Op laag vuur al roerende gula jawa laten smelten. Van vuur nemen. Keukentamarinde, sambal en ketjap erdoor roeren. Appel schillen en klokhuis verwijderen. In stukjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Komkommer schillen. In lengte halveren. Met theelepel zaadjes eruit scheppen. In stukjes snijden. Mango schillen. Vruchtvlees rondom pit afsnijden. Mango in reepjes snijden. In zeef taugé wassen en goed laten uitlekken. In kom doen: appel, komkommer, mango en taugé. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In zeef garnalen onder koud water afspoelen. Laten uitlekken en met keukenpapier droogdeppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Op aanrecht keukenpapier uitspreiden. In frituurpan olie verhitten tot 175 °C (Olie is heet als erin gelegd stukje brood begint te bruisen). Van alle kanten van pangsitvellen een reep van 2 centimeter afsnijden zodat vellen van 17 x 17 centimeter ontstaan (Afgesneden repen worden niet gebruikt). 4 Pangsitvellen uitspreiden. Op elk vel diagonaal nog een pangsitvel leggen. 2 Velletjes op schuimspaan leggen en in olie laten glijden. Met juslepel direct het midden van velletjes naar beneden drukken zodat bakje ontstaat. Op keukenpapier laten uitlekken. Op zelfde manier nog 3 bakjes frituren. Garnalen voorzichtig door vruchtenmengsel scheppen. Sausje doorroeren (als sausje gestold is, nog ½ eetlepel koud water erdoor roeren). Sausje over vruchten-garnalenmengsel schenken. Voorzichtig door elkaar scheppen. Op 4 bordjes bakjes zetten. Vruchten-garnalenmengsel over bakjes verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 225 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 20 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip
Een reactie posten