vrijdag 2 januari 2015

Garnalenkroketjes

GARNALENKROKETJES

25 gram boter
25 gram bloem
2 deciliter melk
200 gram Hollandse garnalen
peper
zout
peterselie
aroma
paneermeel
1 ei
frituurvet


Smelt de boter, voeg de bloem toe en blus het geheel, al roerende, met de melk. Voeg de garnalen toe en maak de ragoût op smaak met peper, zout, fijngehakte peterselie en iets aroma. Laat dit mengsel, op een diep bord uitgespreid, koud worden en neem met een eetlepel 1/8 deel van dit deeg, maak het met een tweede lepel zo glad mogelijk en rol het kroketje door paneermeel, vorm het glad bij, wentel het door losgeklopt ei en vervolgens weer door paneermeel. Voorkom het ontstaan van barstjes. Vorm van het resterende deeg op deze wijze nog 7 kroketjes en bak deze in heet frituurvet goudbruin van kleur. Serveer ze goed heet op een met een papieren servetje bedekte langwerpige schotel en garneer deze met een bosje peterselie.

4 personen

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Het complete visboek : Een keur van recepten uit binnen- en buitenland / Erna Horn
Een reactie posten