vrijdag 2 januari 2015

Garnalencocktail

GARNALENCOCKTAIL

150 gram Hollandse garnalen
klein trosje druiven
1 sinaasappel
1 banaan
citroensap
1 plak gekookte ham à 50 gram
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels slagroom
peper
zout
1 theelepel tomatenketchup
1 sjalotje
scheutje cognac
4 grote garnalen
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 citroen


Was de garnalen en laat ze goed uitlekken. Pel de druiven en verwijder de pitten. Snijd de sinaasappel in partjes zonder vlies en de banaan in plakjes. Besprenkel deze met iets citroensap. Snijd de ham in kleine blokjes. Roer al deze ingrediënten luchtig door elkaar. Maak een cocktailsaus van de mayonaise met de even geklopte slagroom, het geraspte sjalotje en de tomatenketchup. Maak de saus op smaak met peper, zout en cognac.
Vul gekoelde cocktailglazen met het garnalenmengsel, giet de saus er overheen (deze moet er gedeeltelijk doorzakken), bestrooi de cocktail met de fijngehakte peterselie en leg op elk een grote garnaal. Geef 4 partjes citroen aan de schilzijde een inkerving en hang ze met behulp daarvan aan de buitenzijde over de glazen. Serveer de cocktails goed koud.

4 personen

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Het complete visboek : Een keur van recepten uit binnen- en buitenland / Erna Horn
Een reactie plaatsen