donderdag 1 januari 2015

Garnalen-champignontaartje met gele-paprikasaus

GARNALEN-CHAMPIGNONTAARTJE MET GELE-PAPRIKASAUS

125 gram bloem
zout
80 gram boter
2 gele paprika’s
1 laurierblaadje
¼ theelepel tijm
¼ visbouillontablet
100 gram kleine champignons
100 gram gepelde Hollandse garnalen
75 gram roomkaas met mierikswortel
1 deciliter slagroom
2 takjes peterselie
versgemalen peper


In kom doen: bloem, zout en 65 gram boter. Met 2 messen boter klein snijden tot erwtjesgrootte. 2 eetlepels koud water erdoor roeren. Met koele hand snel tot samenhangende deegbal kneden. Aanrecht bestuiven met bloem. Deeg uitrollen tot lap van 25 x 25 centimeter. Lap twee keer dubbel vouwen. In plastic folie verpakken. In koelkast 3 uur laten rusten. Intussen paprika’s wassen, halveren en zaadlijsten verwijderen. Paprika’s in stukjes snijden. In pan boter verhitten. Paprika 1 minuut bakken. Toevoegen: 1 deciliter water, laurierblaadje, tijm en visbouillontablet. Met deksel op pan 20 minuten zachtjes laten koken. Laurierblaadje verwijderen. Paprika’s met vocht in mengbeker doen. Tot gladde massa pureren. Terugdoen in pan. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Met keukenpapier champignons schoonvegen. In pan met water en ½ theelepel zout champignons 5 minuten koken. In vergiet laten uitlekken. In zeef garnalen onder koud water afspoelen. Laten uitlekken en met keukenpapier droogdeppen. In kom roomkaas met slagroom gladroeren. Champignons en garnalen (8 garnalen achterhouden voor garnering) erdoor roeren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Oven voorverwarmen op 225°C. 4 Taartvormpjes met een doorsnede van 8 centimeter invetten. Aanrecht bestuiven met bloem. Deeg uitrollen tot lap van 20 x 20 centimeter. Vormpjes met deeg bekleden. Met vork gaatjes in bodems prikken. In midden van oven taartbodems in 20 minuten bijna gaar en lichtbruin bakken. Laten afkoelen. Uit vormpjes nemen. Tot gebruik luchtdicht afgesloten bewaren. Peterselie in 4 toefjes verdelen.
Oven voorverwarmen op 200°C. Taartbodems op bakblik zetten. Roomkaasmengsel doorroeren en over bodems verdelen. Peper erboven fijnmalen. In midden van oven taartjes in 20 minuten gaarbakken. Intussen saus verwarmen. Saus over 4 bordjes verdelen. Taartjes in midden van saus zetten. Garneren met achtergehouden garnalen en peterselie.

4 personen

voedingswaarde : 550 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd / wachttijd : 70 / 35 minuten / 3 uur

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip
Een reactie plaatsen