dinsdag 30 december 2014

Visetentje

VISETENTJE

Of u nu een etentje heeft met goede vrienden of met gasten die onderhouden moeten worden terwijl de gespreksstof niet voor het opscheppen ligt en u het niet kunt maken u in de keuken af te zonderen, het wordt een gezellige avond als u ze steurgarnalen voorschotelt die aan tafel worden gepeld. Steurgarnalen zijn bevroren te koop en kunnen in de vriezer worden bewaard. Zet bij elk bord een kommetje water met schijven citroen erin om de vingers schoon te spoelen.

1 kilogram ongepelde steurgarnalen
1 ui
2 teentjes knoflook
2 bosuitjes of 2 eetlepels gesnipperde peterselie
3 eetlepels olie
1 citroen
eventueel dipsaus, bijvoorbeeld whiskeysaus


U kunt de garnalen laten ontdooien, maar het hoeft niet. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de bosuitjes in ringen. Verhit de olie in een wok of ruime koekenpan, fruit daarin de snippers ui en knoflook een minuut lang en voeg dan de ongepelde garnalen toe. Bak de garnalen op hoog of half hoog vuur, steeds omscheppend tot ze warm zijn. Bij nog bevroren garnalen komt vocht vrij; laat dit verdampen. Voeg tot slot de ringen bosui of de peterselie toe. Pel de garnalen aan tafel en eet ze puur of met een dipsaus. Zet ook brood en wijn op tafel.

4 personen

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Annelène van Eijndhoven, in NRC
Een reactie posten