maandag 29 december 2014

Sandwich van Hollandse garnalen, lamsoren en tomaat

SANDWICH VAN HOLLANDSE GARNALEN, LAMSOREN EN TOMAAT

4 tomaten
100 gram lamsoren
1 rijpe avocado
1 appel (Elstar)
15 dragonblaadjes
2 sjalotjes, gesnipperd
200 gram Hollandse garnalen
10 eetlepels mayonaise
citroensap
8 sneetjes volkorenbrood
peper
(zee)zout


De tomaten ontvellen, doorsnijden en de pitjes en het vocht verwijderen. De tomatenhelften op een snijplank uitspreiden, hier een tweede snijplank opleggen en het geheel met bijvoorbeeld conservenblikken verzwaren, zodat de tomaten geplet worden. De tomaten zo twee uur wegzetten.
De lamsoren in water met zout snel blancheren en op ijs laten koelen. De lamsoren uit laten lekken. De avocado en appel in blokjes van 3 - 4 millimeter snijden en met de dragonblaadjes en sjalot mengen. De helft van de garnalen door het avocadomengsel scheppen. Deze massa op smaak brengen met peper en zeezout.
De rest van de garnalen pureren in de keukenmachine en door de mayonaise mengen. Een deel van de mayonaise door het avocadomengsel roeren en dit met citroensap verder op smaak brengen.
Een sneetje brood op een bord leggen en dit dun met garnalenmayonaise bestrijken. De sneetjes vervolgens achtereenvolgens met lamsoren, avocadomengsel en een geplette tomaat beleggen. Hierop een sneetje brood leggen, dit bestrijken met de mayonaise en vervolgens weer beleggen met lamsoren, avocadomengsel en tomaat. De sandwich bijsnijden. Op de zelfde wijze nog drie sandwiches maken.

4 personen

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : folder
Een reactie posten