SAJOER ASEM
1 liter bouillon (van tabletten)
2 uien
2 teentjes knoflook
1 eetlepel kemiriepasta
2 schijfjes laoswortel
stukje trassi
300 gram sperziebonen
200 gram spitskool in reepjes
1 courgette in reepjes van 4 centimeter
3 theelepels tamarindepasta
sambal oelek
peper
Breng de bouillon aan de kook met de in stukken gesneden ui, geperste knoflook, kemiriepasta, laos en trassi. Breek de sperziebonen, voeg ze toe en breng het geheel opnieuw aan de kook. Doe er na 8 minuten de spitskool, courgette en tamarindepasta bij. Laat de sajoer nog 3 minuten koken. Maak het gerecht op smaak met sambal oelek en peper.
Serveer er gekookte rijst bij.
4 personen
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Margrietagenda
zondag 28 december 2014
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)