zondag 28 december 2014

Gratin van Parijse champignons met garnaaltjes

GRATIN VAN PARIJSE CHAMPIGNONS MET GARNAALTJES

500 gram Parijse champignons
2 eetlepels gehakte peterselie
2 sjalotten
30 gram boter
10 centiliter room
2 eierdooiers
200 gram geraspte kaas
75 gram gepelde Noordzee garnaaltjes
peper
zout
nootmuskaat


Snij de champignons in reepjes en hak de sjalotten fijn. Verhit boter in een pan en fruit de sjalotten aan, laat ze niet kleuren en voeg daarna de champignons toe. Laat de champignons bakken op hevig vuur zodat ze hun water afgeven en kruid met peper, zout, en nootmuskaat. Klop de room, eidooiers en de peterselie wat op en voeg hierbij het champignonmengsel. Meng er ook de garnaaltjes onder. Verdeel het mengsel over individuele ovenkommetjes en dek ze af met de geraspte kaas. Zet enkele minuten onder de grill, maar let op voor aanbranden.

4 personen

land : Frankrijk (Parijs)
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Carla [Essie’s receptenhoek]
Een reactie plaatsen