zondag 28 december 2014

Garnalenragout

GARNALENRAGOUT

40 gram margarine
6 eetlepels bloem
2 deciliter bouillon
2 deciliter melk
koffieroom
citroensap
nootmuskaat
zout
200 gram gepelde garnalen
10 gram margarine
1 teentje knoflook
dille (diepvries)


Smelt 40 gram margarine en voeg de bloem toe. Warm dit goed door. Giet er bij gedeelten, onder goed roeren, 2 deciliter bouillon en 2 deciliter melk bij. Maak de dikke saus op smaak met koffieroom, wat citroensap, nootmuskaat en zout. Was de garnalen in een zeef en laat ze uitlekken. Bak de garnalen kort in 10 gram margarine. Pers er een teentje knoflook boven uit. Schep de garnalen met royaal dille door de saus.

4 personen

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Marianneke van Daal [recepten en prutjes]
Een reactie plaatsen