zondag 28 december 2014

Farfalle con Gamberetti

FARFALLE CON GAMBERETTI

500 gram farfalle
½ courgette
1 ui
olijfolie
200 gram Noorse garnalen
1 deciliter witte wijn
peterselie
versgemalen zwarte peper


Kook de farfalle volgens de gebruiksaanwijzing in water met zout. Snijd de courgette in plakjes. Pel en snipper de ui. Verhit wat olijfolie in een pan. Fruit de ui 2 minuten. Fruit de courgette ongeveer 3 minuten mee. Voeg de garnalen toe en bak ze 3 minuten onder goed roeren mee. Schenk de witte wijn erbij. Voeg 2 eetlepels water toe. Breng het op smaak met zout. Voeg op het laatste moment peterselie toe. Doe de pasta bij de groenten met de garnalen in de pan. Roer het goed om. Laat dit ongeveer 2 minuten goed doorwarmen. Doe de pasta op een bord. Garneer met een takje peterselie. Strooi er versgemalen peper naar smaak over.

4 personen

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Berby [Smulpaap]
Een reactie plaatsen