vrijdag 31 oktober 2014

Salade met gebakken cantharellen

SALADE MET GEBAKKEN CANTHARELLEN

1 krop radicchio
4 worteltjes
2 bosuitjes
4 zoetzure augurken
150 gram cantharellen
200 gram feta
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels medium dry sherry
1 eetlepel honing
2 theelepels pittige mosterd
1 theelepel Italiaanse kruiden
peper
zout
100 gram spekreepjes


Maak de radicchio schoon en snijd de sla in smalle reepjes. Schrap de worteltjes en snijd ze in dunne plakjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Snijd de augurken in plakjes. Verdeel de cantharellen in reepjes van 1 centimeter breed. Snijd de feta in blokjes. Roer een dressing van de olijfolie, sherry, honing, mosterd, Italiaanse kruiden, peper en zout. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig en neem de reepjes uit de pan. Bak de cantharellen 3 minuten in het spekvet. Schep voor de sla de groente door elkaar, verdeel de gebakken paddenstoelen, de feta, reepjes spek en de dressing over de sla. Schep pas aan tafel de salade door elkaar en serveer er warm ciabattabrood bij.

4 personen

gerechtsoort : salade

bron : Margrietagenda
Een reactie plaatsen