vrijdag 17 oktober 2014

Runderstoofschotel met koolraap en witte bonen

RUNDERSTOOFSCHOTEL MET KOOLRAAP EN WITTE BONEN

500 g doorregen runderlappen
zout
peper
50 g margarine
2 uien
1 klein blikje tomatenpuree (nettogewicht 70 g)
½ vleesbouillontablet
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
2 theelepels tijmpoeder (Silvo)
½ koolraap (ca. 750 g)
1 blik witte bonen (nettogewicht ca. 840 g)


Doorregen runderlappen in grote dobbelstenen snijden. Bestrooien met zout en peper. In een braadpan de margarine verhitten. Vlees in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. Intussen uien pellen en snipperen. Gesnipperde uitjes aan vlees toevoegen en ca. 5 minuten meebakken. Tomatenpuree erdoor roeren. Langs de rand van de pan 2½ dl water erbij schenken. Toevoegen: bouillontablet, laurierblaadje met erin gestoken kruidnagels en tijm. Met het deksel op de pan het vlees op heel zacht vuur en op een sudderplaatje ca. 2 uur zachtjes laten stoven. Intussen koolraap in plakken snijden. Plakken schillen en wassen. In blokjes snijden. Blokjes koolraap door vlees scheppen en nog ca. 50 minuten (zonder sudderplaatje) zachtjes laten stoven. Intussen witte bonen in een vergiet onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Witte bonen door vleesmengsel scheppen. Stoofschotel in nog ca. 5 minuten door en door heet laten worden. Laurierblaadje en kruidnagelen verwijderen. Op smaak brengen met zout en peper.
Tip: U kunt deze stoofschotel ook heel goed een dag van tevoren bereiden. De smaak wordt er nog beter van en u hoeft dan de schotel alleen maar op te warmen.

4 personen

voedingswaarde : 585 kcal p.p.
bereidingstijd : 3 uur en 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande februari 1989
Een reactie posten