zaterdag 29 december 2012

Kipfilet op spinaziebedje

KIPFILET OP SPINAZIEBEDJE

1 kleine ui
2 tomaten
3 eetlepels notenolie
1 eetlepel droge sherry
1 eetlepel wittewijnazijn
1 theelepel Dijon mosterd
½ eetlepel roze peperkorrels
300 gram kipfilet
1 kippenbouillontablet
1 eetlepel boter
1 klein teentje knoflook
1 pak gesneden bladspinazie à 450 gram (diepvries)
½ theelepel tijm
zout
peper

Ui pellen en fijnsnipperen. Tomaten in 4 partjes snijden. Vocht en zaadjes verwijderen. In stukjes snijden. In kommetje doen: olie, sherry, azijn, mosterd en peperkorrels. Tot sausje roeren. Kipfilet in lengte in smalle repen snijden. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
In pan ½ liter water met bouillontablet aan de kook brengen. Kip toevoegen. Deksel op pan doen. Vuur uitdraaien. 15 Minuten laten staan. Intussen 4 borden voorverwarmen. In andere pan boter verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Spinazie toevoegen en laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Stukjes tomaat en tijm erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Kip afgieten. Met schuimspaan spinaziemengsel uit pan nemen. Over warme borden verdelen. Kip erop rangschikken. Sausje over kip schenken. Lekker met aardappelkroketjes uit de oven.

4 personen

voedingswaarde : 270 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip kerst 1989

Geen opmerkingen: