KIPFILET OP SPINAZIEBEDJE
1 kleine ui
2 tomaten
3 eetlepels notenolie
1 eetlepel droge sherry
1 eetlepel wittewijnazijn
1 theelepel Dijon mosterd
½ eetlepel roze peperkorrels
300 gram kipfilet
1 kippenbouillontablet
1 eetlepel boter
1 klein teentje knoflook
1 pak gesneden bladspinazie à 450 gram (diepvries)
½ theelepel tijm
zout
peper
Ui pellen en fijnsnipperen. Tomaten in 4 partjes snijden. Vocht en zaadjes verwijderen. In stukjes snijden. In kommetje doen: olie, sherry, azijn, mosterd en peperkorrels. Tot sausje roeren. Kipfilet in lengte in smalle repen snijden. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
In pan ½ liter water met bouillontablet aan de kook brengen. Kip toevoegen. Deksel op pan doen. Vuur uitdraaien. 15 Minuten laten staan. Intussen 4 borden voorverwarmen. In andere pan boter verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Spinazie toevoegen en laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Stukjes tomaat en tijm erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Kip afgieten. Met schuimspaan spinaziemengsel uit pan nemen. Over warme borden verdelen. Kip erop rangschikken. Sausje over kip schenken. Lekker met aardappelkroketjes uit de oven.
4 personen
voedingswaarde : 270 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip kerst 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten